Home » Duurzame keukens

Duurzame keukens

Om niet afhankelijk te zijn van een eigen productieomgeving, kiezen wij zorgvuldig onze industriepartners en de juiste producten voor u uit. Hierbij vinden we het belangrijk om keuzes te maken die bijdragen aan een ‘betere’ wereld. Want naast het leveren van hoge kwaliteit, hechten wij tevens veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Green your kitchen

Dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij ons hoog in het vaandel staat, is onder andere terug te zien in onze verschillende certificeringen. Daarnaast ondersteunen wij het verantwoord bosbeheer door ons aan te sluiten bij Trees for All. Door dit project te ondersteunen, bieden we een helpende hand in het reduceren van de CO2-uitstoot. Bovendien letten wij erop dat onze leveranciers vanuit dezelfde vriendelijke waarden ondernemen en FSC- en/of PEFC-gecertificeerd zijn. Wij werken dan ook samen met A-merken die dagelijks bezig zijn met het reduceren van hun footprint en in de breedste vorm bezig zijn met Sustainable Development Goals.

Duurzame keukens van Häcker Kuchen

Onze Duitse keukenfabrikant Häcker Küchen, producent van Systemat en concept130 keukens, voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid. Zo is Häcker de eerste keukenproducent die alle producten vanaf de grondstof tot en met de levering 100% klimaatneutraal produceert. Het merk gebruikt bovendien alleen houtmaterialen met een sterk verlaagd formaldehydegehalte, wat bijdraagt aan een schone binnenlucht en verbetering van de levenskwaliteit van de consument. Onze gezondheid is immers ons grootste bezit.

Duurzame werkbladen van Jetstone

Onze werkbladenproducent Jetstone is een vooraanstaand bedrijf in luxe werkbladen, waar zaken als milieu, gezondheid en duurzaamheid tevens hoog in het vaandel staan. Zo is het bedrijf onder andere sterk in een goed recycleproces. Afval en retourproducten die niet meer bruikbaar zijn, worden bijvoorbeeld hergebruikt in onder andere de wegenbouw. Tevens wordt er tijdens het productieproces alleen regenwater gebruikt, wat vervolgens weer wordt gerecycled.

Duurzame keukenapparatuur van diverse merken

Ook naar keukenapparatuur kijken we met dezelfde blik als naar keukenmeubelen en keukenbladen. Zo kan B/S/H (producent van onder andere Siemens) zich bijvoorbeeld scharen onder de producenten van keukenapparatuur die CO2-neutraal produceren. Tevens gaan we met Quooker voor een verantwoorde keuze. Zo retourneren we oude Quookers en vindt er waar mogelijk recovery plaats én besparen consumenten op water en energie.

Bewuste keuze

Kortom, bij Eigenhuis Projecten maken we bewuste keuzes! Wij werken duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor onze gezamenlijke klanten plezierig kunnen wonen en gezond kunnen leven. Wilt u meer weten over hoe wij ons bezighouden met duurzaam ondernemen? Neem dan gerust contact met ons op.

Google map placeholder