Home » Fijnstof in de woning

Fijnstof in de woning

Inmiddels weten we allemaal dat onze buitenlucht flink vervuild is door onder andere de stikstof uitstoot, industrie en het verkeer. Hier wordt dan ook meer en meer aandacht aan besteed, maar een gezond binnenklimaat is in ons deel van Europa minstens net zo belangrijk gezien de hoeveelheid uur wat we als Nederlander vertoeven in onze woning (bij generatie Z ligt dit nog hoger). Naarmate de woningen beter geïsoleerd worden en er minder directe luchtverversing van buitenaf plaatsvindt, zien we inmiddels hogere concentraties dan hetgeen in de buitenlucht wordt gemeten. Kortom zonder passende maatregelen, vervuilen we ons zelf. Ook tijdens het kookproces komen veel fijnstoffen vrij. Ondanks dat we over zijn gestapt op het elektrisch (inductie) koken, zien we een hoge concentratie van fijnstof tijdens het kookproces vrijkomen. Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat deze zelfs erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid? Wij vertellen u hier graag meer over middels een door ons gemaakte presentatie.

Fijnstof kookproces

Tijdens het koken komen er kookdampen vrij. In deze kookdampen bevindt zich ook fijnstof: een combinatie van vloeibare en vaste deeltjes, variërend in vorm, grootte en chemische samenstelling. Zonder juiste afvang worden deze deeltjes ingeademd, wat schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zo kan het bijvoorbeeld irritatie aan ogen, keel en neus veroorzaken, maar tevens schade aan het hart, vaten en de longen. Om te voorkomen dat fijnstof wordt ingeademd, is de juiste luchtreiniging in de keuken een absolute must.

Een juiste filtering voor fijnstof

Binnen het kookproces , met name bij het braden van vlees en het wokken van groenten kan een grotere hoeveelheid fijnstof vrijkomen. Belangrijk is dat deze kookdampen direct worden afgevangen door het juiste filter.

Fijnstofoplossingen bij Eigenhuis Projecten

Bij Eigenhuis Projecten maken we plezierig wonen en gezond leven voor iedereen mogelijk. Hierbij houden wij rekening met een gezond binnenklimaat en adviseren wij u over hoe fijnstof in de keuken te voorkomen of te beperken is. Hierdoor zorgen we er samen voor dat onze gezamenlijke klant kan genieten van een duurzaam, gezond binnenklimaat.

Dit klinkt wellicht eenvoudig echter heb je naast de aankoop te maken met de effectiviteit, van het voorfilter, de levensduur van de gekozen filter, wel of geen terugkerende periodieke kosten, de effectiviteit van het filter naarmate het gebruik, de hoeveelheid M3 van de ruimte, etc. Maar ook de fijnstof die vrijkomt van het branden van die o zo gezellige haard en/of kaarsen, of de fijnstof die afkomt van je huisdieren of van dat mooie veldboeket wat elke week door je bloemist wordt afgestuurd. Als Eigenhuis Projecten hebben we hier ons verder in verdiept en hebben we de beste mogelijke oplossing voor u in kaart gebracht.

Wilt u hier graag meer over weten? Neem gerust contact op met één van onze accountmanagers voor meer informatie.

Google map placeholder